Onze samenleving is kwetsbaar

netwerk van kettingen

We zijn afhankelijk geworden van een groot aantal vitale infrastructuren. Vooral telecommunicatie wordt steeds belangrijker. Zonder telecommunicatie vallen openbaar vervoer, zorg, hulpdiensten en allerlei maatschappelijke activiteiten stil.

glimmende ketting

Infrastructuren in Nederland zijn goed geregeld. Onze telecommunicatie-netwerken horen bij de beste van Europa. Bijna alle huishoudens hebben toegang tot een snelle internet-verbinding, en de dekking van mobiele netwerken is nagenoeg volledig.

ketting die bijna stuk is

Die betrouwbaarheid en afhankelijkheid maken ons kwetsbaar. Juist omdat telecommunicatie voor allerlei activiteiten noodzakelijk is geworden, raakt uitval de Nederlandse samenleving extra hard.

detail van kettingschakel

Uitval is nooit volledig te voorkomen. Voorbereiding op uitval wordt daarom steeds belangrijker. Wat doe je wanneer telecommunicatie uitvalt? Een gedegen risicoanalyse is daarbij de eerste stap.

 

Waar liggen onze kwetsbaarheden?

dikke ketting bij zonsopgang

OK, dus mijn bedrijf of instelling is kwetsbaar. Maar waar dan? En hoe? En vooral: wat kan ik doen om dat op te lossen? Risicoanalyse geeft het antwoord op die vragen. Dat is niet eenvoudig, maar er bestaan een groot aantal hulpmiddelen die daarbij kunnen helpen. Deze website is bedoeld om die hulpmiddelen bij elkaar te brengen.